• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Boswijk Vlieland feestelijk geopend

14 september 2022

Boswijk Vlieland is vandaag door burgemeester Michiel Schrier officieel geopend! De eerste bewoners hebben eind april al de sleutels mogen ontvangen van hun levensloopbestendige woning. En nu is het tijd om deze nieuwe woonwijk samen met alle betrokkenen én uiteraard de bewoners te vieren! Onder grote belangstelling hebben de burgemeester en oud-wethouder Elsje de Ruijter de naam van het dorpshuis onthuld: De Vliestroom. Op deze plek komen een aantal faciliteiten samen waar de bewoners van de wijk gebruik van kunnen maken, zoals dagbesteding, kapper, fysiotherapeut, tandarts, verenigings- en buurtactiviteiten. Alles om de bewoners te laten samen komen in het prachtige duinlandschap van hun eiland.  

Onder het motto “Een leven lang op Vlieland” investeert de Gemeente Vlieland in deze nieuwe woonwijk. Een prachtig initiatief van de gemeente die zich sterkt maakt voor het behouden van de (ouderen)zorg op het eiland. In het gebied zijn 36 levensloopbestendige woningen, een welzijnsvilla en een zorgvilla, als zelfstandig wonen niet meer gaat, ontwikkeld. Hiermee neemt Vlieland de regie zelf in handen om zowel toekomstbestendige huisvesting voor haar ouderen te realiseren als doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Het Friese zorgconcern KwadrantGroep is de zorgaanbieder van Boswijk.  

Boswijk Vlieland opening

Samenwerking
Door de kleine schaal van het project is een intensieve samenwerking tussen de zorgleverancier en de gemeente noodzakelijk. Waar op het vaste land de zorgleverancier de regie heeft over het realiseren van de huisvesting, is hier juist de samenwerking opgezocht welke is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. In Boswijk Vlieland is het leidende principe dat bewoners hier ‘zo gewoon mogelijk’ kunnen wonen.

abcnova verzorgde namens de gemeente Vlieland het proces- en projectmanagement alsmede advisering in de businesscase en concept ontwikkeling. Met de diverse adviseurs is onder leiding van abcnova het ontwerp opgesteld en in nauwe samenwerking met de projectleider met het College en de Raad afgestemd. Daarnaast was abcnova verantwoordelijk voor de aanbestedingsprocedure en contractvorming met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Tijdens de engineering en realisatie was abcnova verantwoordelijk voor de directievoering en toezicht.

Wij feliciteren de bewoners, de gemeente Vlieland en alle betrokken partijen, zoals Bouwgroep Dijkstra Draisma, Koninklijke Damstra Installatiegroep, KwadrantGroep en TWA architecten! Ook de complimenten voor onze collega’s Ylze Lindeboom en Simon de Jong, die verantwoordelijk waren voor het projectmanagement van deze prachtige zorgwijk!

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Boswijk Vlieland feestelijk geopend
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.