• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Kennissessie: route naar duurzame onderwijsgebouwen

23 januari 2019

Donderdag 17 januari organiseerde abcnova in samenwerking met Technion adviseurs de kennissessie “Route naar duurzame onderwijsgebouwen”. Hierin werd ingegaan op de vraag hoe onderwijsinstellingen en gemeenten het maatschappelijk vastgoed versneld kunnen verduurzamen. Er werd naast het toekomstbestendig maken van het vastgoed ook stil gestaan bij de exploitatielasten en financiering.

De sessie vond plaats in het eerste circulaire schoolgebouw van Nederland, namelijk de locatie Uniforme Beroepen van ROC de Friese Poort in Leeuwarden. Jaap van Bruggen, Hoofd Facilitair Beleid van ROC de Friese Poort, vertelde met veel passie over dit bijzondere schoolgebouw. Een bijzondere toevoeging is de circulaire fietsenstalling waarbij gebruik is gemaakt van sloopmateriaal van een verbrande replica van een VOC-schip.

Vervolgens schetste onze abcnova collega Sjoerd Groen de opgave die er ligt en wat dit concreet vraagt van de schoolbesturen en gemeenten. Wat zijn de beleidsontwikkelingen, de impact van het klimaatakkoord en de omvang van de opgave. In tien concrete stappen liet hij zien hoe verduurzaming op een praktische wijze te realiseren is. Collega Léon Kremer ging vervolgens dieper in op de financieringsmogelijkheden. Installatieadviseur Technion demonstreerde vervolgens hoe je dit zo installatiearm mogelijk kunt realiseren en welke keuze daarbij gemaakt kunnen worden middels een QuickScan.

We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde bijeenkomst met voldoende voer voor een vervolgsessie. Wilt u meer weten over de verduurzamingsopgave binnen uw gebouwenportefeuille? U leest het in ons magazine.

U kunt ook direct contact opnemen met onze collega's Sjoerd Groen en Léon Kremer.  

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Kennissessie: route naar duurzame onderwijsgebouwen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.