• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Start nieuwbouw Lumion College

13 april 2018

In opdracht van de Gemeente Amsterdam wordt de nieuwbouw en het renovatieproject van het Lumion College (mavo, havo en vwo, circa 1.300 leerlingen) met een BVO van 15.368 m2, in Amsterdam gerealiseerd.

Herbestemming

De huidige locatie aan de Anderlechtlaan wordt ingeruild voor de definitieve huisvesting aan de Vlaardingenlaan. Het gaat om de herbestemming van twee bestaande monumentale schoolgebouwen, een nieuwbouw vrijstaande sporthal en een geheel nieuw bouwdeel dat door een transparante hal met het monument verbonden wordt. De monumentale gebouwen behoren tot het TeC-west gebouw van de architect J.B. Ingwersen uit het bouwjaar 1973. Planning is dat de school intrek neemt in het gebouw bij de start van het schooljaar ’19-’20. 

Eerste handeling

Half februari vond de officiële start van de nieuwbouw plaats. Mevrouw Simone Kukenheim, wethouder Onderwijs, Jeugdzorg en Diversiteit van Gemeente Amsterdam, was bereid deze eerste handeling te verrichten. Bij dit feestelijk moment waren o.a. aanwezig: het bestuur van Stichting Progresso, de directie van Lumion én een vertegenwoordiging van de leerlingen, docenten en ouders. De leerlingen-vertegenwoordiging heeft de wethouder geassisteerd bij dit speciale moment, door samen de eerste fundering van het pand te storten.

Rol abcnova

De directievoering van het gehele project wordt door abcnova uitgevoerd. Een rol binnen een prachtig project waar we trots op zijn!

Heeft u vragen over dit project? Neem gerust contact met ons op.

Lumion Forum 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto's: Atelier Pro

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Start nieuwbouw Lumion College
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.