• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

New Gen City Tour Utrecht

20 oktober 2017

Op donderdag 5 oktober 2017 heeft onze collega Marloes van Noorden deelgenomen aan New Gen City Tour in Utrecht. Deze dag werd voor de derde keer georganiseerd door NEPROM voor een groep jonge ontwikkelaars om kennis te laten maken met de ontwikkelingen in Utrecht.

Na de start op het stadskantoor met presentaties van Tjerk van Impelen, voorlichter CU 2030 van de gemeente Utrecht en Hans Broekman, manager planontwikkeling NS stations, werd al snel duidelijk dat er in de afgelopen jaren op en rondom de stationsomgeving zeer hard gewerkt is aan het verbeteren van het grootste OV-knooppunt van Nederland. De mobiliteitsproblemen zorgen ervoor dat er ook de komende jaren nog veel te ontwikkelen valt, dit werd zichtbaar bij de rondleiding door de fietsenstalling van het station die reeds gedeeltelijk opgeleverd is.

Na de rondleiding is de groep op de fiets gestapt richting Meyster's Buiten waar een presentatie gegeven werd door Marcel Groeneweg (ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed) in het cultuurcentrum Het Wilde Westen. Het resultaat van de transformatie van de monumentale Cereolfabriek en haar omgeving werden na de toelichting bezichtigd.

De laatste stop van de City Tour was de stadstuin waar een goed concept van het nieuwe werken in de praktijk te zien is. Als afsluiting vertelde Marco Broekman (Urbanism, Research Architecture) over de ontwikkelingen van de Merwedekanaalzone, een stadswijk met veel groen en extra aandacht voor duurzaamheid.

Marloes: "De New Gen City tour was een interactieve dag en een uitgelezen kans om in contact te komen met andere jonge mensen die zich bezig houden met het ontwikkelen van vastgoedprojecten. Doordat we op de fiets gingen was er steeds gelegenheid om tussen de verschillende presentaties de visie van de mensen uit anderen bedrijven te horen. Mooi ook om aan anderen te kunnen laten zien dat abcnova in zo'n belangrijk gebied als de stationsomgeving van Utrecht betrokken is bij de bouw van het Platform. De inzichten die ik gekregen heb gedurende deze dag kan ik inzetten bij de tender Smakkelaarsveld waar ik op het moment het tendermanagement voor doe in Utrecht."

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
New Gen City Tour Utrecht
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.