• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Rapport Algemene Rekenkamer

22 januari 2018

Onlangs publiceerde de Algemene Rekenkamer Deel II van het onderzoek 'Vastgoed van universiteiten - Twintig jaar na overdracht van eigendom'. De subtitel van dit tweede deel: 'Vastgoedmanagement en Governance'.

abcnova heeft de Algemene Rekenkamer ondersteund bij dit omvangrijke en complexe onderzoek. De expert op dit gebied binnen onze organisatie, Sjoerd Groen, heeft samen met Sjoerd Aalbers van Republiq, een belangrijke bijdrage geleverd aan dit onderzoek naar de dertien onderzochte universiteiten. 

De aanleiding voor het tweede deel van het onderzoek zijn de forse investeringen (3 miljard euro) die universiteiten voor de komende jaren hebben gepland. Verkeerde keuzes gerelateerd aan vastgoed kunnen grote gevolgen hebben voor de financiële gezondheid van de instelling, en daarmee voor het onderwijs en onderzoek. De Algemene Rekenkamer pleit ook voor meer eenduidigheid in de manier waarop de universiteiten zichzelf verantwoorden, een actuele vastgoedstrategie en vraagt bovendien aandacht voor flexibiliteit in de vastgoedportefeuilles.

Voor meer informatie over deze opdracht kunt u contact opnemen met Sjoerd Groen. Het complete rapport van de Algemene Rekenkamer kunt u hier downloaden. 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Rapport Algemene Rekenkamer
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.