• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Spectaculair ontwerp Werelderfgoed Centrum Waddenzee

10 april 2018

Vandaag, 10 april 2018, is het ontwerp van het nieuwe Werelderfgoed Centrum Waddenzee onthuld. Met de bekendmaking van dit indrukwekkende ontwerp (van de Deense architect Dorte Mandrup), is het officiële startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van het Werelderfgoed Centrum Waddenzee in Lauwersoog. De verwachting is dat het centrum in Lauwersoog  in juni 2020 open gaat. De totale investeringskosten in het centrum zijn ruim €29 miljoen euro.

Voorbeeldfunctie

Het nieuwe Werelderfgoed Centrum zal een internationaal voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid en het samenbrengen van educatie, onderzoek, ondernemerschap en beleving. Het wordt een Science & Experience Centre waarin het Wad in al haar facetten de hoofdrol speelt. Het gebouw zal onder andere onderdak bieden aan wisselende exposities over Werelderfgoed Waddenzee, de Nationale Parken Lauwersmeer en Schiermonnikoog en de ontstaansgeschiedenis van het Waddengebied. Daarnaast komt er een panoramadek met uitzicht over het Wad en dient het centrum als startpunt voor tal van excursies en expedities per fiets, boot of te voet in het gebied. Ook gaan kennisinstellingen onderzoek doen naar de biodiversiteit in het Waddengebied en wordt er samengewerkt met andere onderzoekscentra in Nederland, Duitsland en Denemarken. Het Zeehondencentrum Pieterburen krijgt tevens een plek in dit nieuwe centrum.

Rol abcnova

abcnova is destijds door Stichting Werelderfgoedcentrum Waddenzee geselecteerd voor het bouwmanagement. We zijn derhalve al maanden intensief betrokken bij de voorbereidingen en zien een prachtig en uitdagend project tegemoet. En dat op een bijzondere locatie; buitendijks, aan het water, mét uitzicht op Schiermonnikoog. Onze collega's die intensief betrokken zijn bij dit project:

Neem gerust contact op met hen als u inhoudelijke vragen heeft.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Spectaculair ontwerp Werelderfgoed Centrum Waddenzee
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.