• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Start bouw Kulturhus De Spil

13 september 2017
Fotografie: gemeente Dalfsen

Op 13 september 2017 hebben we de eerste feestelijke handeling gehad voor Kulturhus De Spil. Door de leerlingen van het Agnietencollege is een tijdscapsule gemaakt waarin persoonlijke boodschappen en spullen in zijn gestopt. In een lange stoet van 200 leerlingen en docenten is deze vanaf de huidige locatie naar de nieuwe locatie gebracht. Na een speech van wethouder Ruud van Leeuwen is de tijdscapsule begraven onder het nieuwe gebouw. Dit heeft de wethouder samen met de oudste en jongste leerling van de school uitgevoerd onder toeziend oog van de leerlingen, projectbetrokkenen en omwonenden. Vervolgens was er voor iedereen nog een hapje en een drankje in de voormalige Rabobank.

Rol ABC Nova
In 2016 organiseerde de gemeente Dalfsen een Europese aanbesteding voor de realisatie van het Kulturhusconcept. abcnova heeft deze aanbesteding gewonnen en is verantwoordelijk voor het projectmanagement, de ontwikkeling en realisatie van De Spil. De wensen en eisen van alle toekomstige gebruikers zijn in kaart gebracht en uitgewerkt in het ontwerp en abcnova houdt zich nu bezig met de realisatie van De Spil. Daarbij wordt invulling aan het project- en bouwmanagement gegeven. De verbouwing van het voormalige Rabobankgebouw tot Kulturhus (1.800 m²) zorgt dat diverse maatschappelijke organisaties (Cultuur & Welzijn) onder één dak worden gehuisvest, zodat samenwerking en verbinding optimaal wordt gestimuleerd. Na oplevering in 2018, voldoet De Spil helemaal aan de laatste eisen en ambities op het gebied van duurzaamheid en draagt Kulturhus De Spil optimaal bij aan een omgeving die inspireert en ontmoeting stimuleert.

 

Zie ook gemeentelijk bericht: https://www.dalfsen.nl/Nieuws1/OfficieleStartBouwDeSpilEenFeit.htm)

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Start bouw Kulturhus De Spil
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.