• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Vernieuwende concepten voor vergroten aantrekkingskracht binnenstedelijk gebied

25 november 2020

Erwin Rütgers, procesmanager gebiedsontwikkeling bij abcnova, publiceerde een artikel op Gebiedsontwikkeling.nu naar aanleiding van zijn masterscriptie voor de Master of Urban & Area Development (MUAD). In zijn onderzoek en artikel gaat hij in op de kansen voor middelgrote steden om de leegstand in de binnenstad te verminderen. 

Erwin onderzocht de kansen om leegstaande panden niet naar woningen te transformeren, maar vernieuwende concepten aan te trekken die bijdragen aan de aantrekkingskracht van een gebied. In zijn onderzoek benoemt hij twee handelingsopties voor gemeenten om de investeringsbereidheid van deze (vernieuwende) ondernemers te vergroten: stimuleer marktontwikkelingen en neem drempels weg.

Lees in het artikel op Gebiedsontwikkeling.nu hoe gemeenten dit kunnen bewerkstelligen om zo de binnenstad weer aantrekkelijk te maken. Wilt u verder sparren over dit onderwerp, neem dan contact op met Erwin. Hij denkt, samen met onze andere collega’s graag met u mee. 

GO

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Vernieuwende concepten voor vergroten aantrekkingskracht binnenstedelijk gebied
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.