• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Webinar | Portefeuilleroutekaart verduurzaming maatschappelijk vastgoed | 20 april 13.00 – 14.00 uur

15 april 2020

Vanaf de thuiswerkplek bouwen aan duurzaamheidsambities voor de lange termijn. Dat is het doel van een drieluik van webinars die wij de komende weken organiseren. We hebben daarbij bijzondere aandacht voor hoe we in deze tijd van beperkingen juist in kansen kunnen denken voor deze thema´s. Zo houden we de bouw- en vastgoedwereld in beweging.

De volgende drie thema´s staan op het programma:

  1. Een slimme strategie voor uw (maatschappelijke) vastgoedportefeuille | 20 april 13.00 – 14.00 uur
  2. Het waarmaken van Circulariteit | 14 mei 13.00 – 14.00 uur
  3. Hoe brengt u BENG in de praktijk | datum wordt nog bekendgemaakt

U kunt zich hier aanmelden voor het webinar, u ontvangt dan een link voor deelname. Klik op de afbeelding voor een vergroting

Uitnodiging webinar 1 portefueilleroutekaart verduurzaming 20 april V2

 

Inhoud webinar

Voor het maatschappelijk vastgoed zal de VNG eind april de sectorale routekaart maatschappelijk vastgoed publiceren. Vervolgens is het aan de grote vastgoedeigenaren om een plan op te stellen hoe zij het einddoel van 2050 (CO2-reductie van 95%) gaan halen, inclusief een realistisch plan voor de komende vier jaar. De VNG roept gemeenten dan ook op om in 2020 deze Portefeuilleroutekaart op te stellen. Veel gemeenten en schoolbesturen zijn al druk bezig met de verduurzaming van hun gebouwen. Echter ontbreekt vaak het totaaloverzicht op portefeuilleniveau voor financieel en op gebied van CO2-reductie. Dit vraagt om een portefeuille routekaart die slim en snel grip geeft op de opgave.

Het afgelopen jaar heeft abcnova voor verschillende gemeenten een portefeuilleroutekaart opgesteld, totaal 1.500.000 m2 BVO. Welke stappen moet u ondernemen? Hoe pakt u dat aan? En vooral, hoe krijgen we grip op het meerjarig investeringsplan en behapbare cijfers richting bestuur en raad? Wij vertellen u in het webinar hoe u snel en slim inzicht kunt krijgen in zowel de opgave als de kosten en opbrengsten. Dit doen wij aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden waar u uw voordeel mee kunt doen.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Webinar | Portefeuilleroutekaart verduurzaming maatschappelijk vastgoed | 20 april 13.00 – 14.00 uur
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.