• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Woningtekort? Not on our watch!

06 juli 2018

De versnellingsopgave om het verwachte tekort van 235.000 woningen in 2020 terug te dringen is complex. De woningmarkt is de afgelopen tijd compleet omgeslagen. Waar het krap twee jaar gelden nog ging over temporiseren en afboeken, is nu versnelling het devies. Het vraagt van partijen die met gebiedsontwikkeling bezig zijn een behoorlijke flexibiliteit. Ingewikkelde planprocessen en procedures zitten in de weg en beleidsmatige ambities, zoals duurzaamheid, nemen alleen maar toe. Om vanuit verschillende invalshoeken te bekijken hoe we deze opgave kunnen aanpakken, organiseerde abcnova in de afgelopen maanden een drieluik van interactieve kennissessies onder de noemer ‘De Versnellingstafel Woningbouw’. Samen met de gemeenten Ede, Nijmegen en Arnhem en marktpartijen Portaal, Heijmans, Van Wijnen Oost en Amvest is er een open dialoog gevoerd over dit complexe thema.

Van een eerlijke dialoog tot praktische handvatten

De drie sessies werden gekenmerkt door openheid en creativiteit. Niet belemmerd door specifieke projecten en pijnpunten werd er vrij gesproken over het thema. Juist door de verschillende invalshoeken – gemeenten én marktpartijen –  was er ruimte voor een eerlijke dialoog. Hierin werden discussies over de verschillende belangen van de stakeholders niet geschuwd. Door de belemmeringen op tafel te leggen, ontstond er meer inzicht en bood het ook ruimte om na te denken over oplossingen. Dit heeft geresulteerd in  praktische handvatten om de versnelling in gebiedsontwikkeling te bewerkstelligen.

De uitkomsten zijn samengevat in onderstaande infographic:

infographic versnellen gebiedsontwikkeling

Klik op de afbeelding en bekijk de infographic op ware grootte. 

Wilt u meer informatie over de versnellingsopgave en hoe u het tij kunt keren, Desiree van der Zalm en Jurriën de Jong gaan daar graag met u over in gesprek.

Wij organiseren regelmatig actuele themasessies. Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact met ons op of houd de website in de gaten.  

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Woningtekort? Not on our watch!
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.