• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Uniek zorgconcept op Vlieland

19 december 2018

De gemeente Vlieland en zorgorganisatie KwadrantGroep hebben de handen ineen geslagen en samen een nieuw zorgconcept ontwikkeld. Vlieland is een kleine gemeenschap waar het steeds ingewikkelder wordt om aan alle zorgvragen te voldoen. Zeker nu mensen langer zelfstandig thuis wonen en de zorg die thuis verleend wordt steeds complexer wordt. Het nieuwe zorgconcept bewijst dat het wél kan! abcnova is vanaf de initiatiefase verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement, inclusief huisvestingsadvies.

Op een prachtige locatie in de Vlielander duinen wordt een op het oog gewone buurt gebouwd, met 36 woningen en twee grotere villa’s. Op het oog gewoon, maar in werkelijkheid bijzonder. Deze buurt wordt namelijk het ‘zorghart’ van Vlieland. Met levensloopbestendige woningen, een villa met plekken voor kleinschalig wonen en een villa voor diverse welzijnsactiviteiten en ondersteunende diensten, zoals bijvoorbeeld de tandarts en de fysiotherapeut. Vanuit het zorghart wordt zorg verleend aan alle Vlielanders en alle Vlielanders zijn in het zorghart welkom om elkaar te ontmoeten, aan activiteiten mee te doen, hun eigen zorgverleners te bezoeken en als het thuis niet langer meer kan, vertrouwd en veilig te wonen in het zorghart.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp, waarna de gunningsfase van het project start. Er zijn hoge duurzaamheidsambities. De wijk wordt voorzien van een warmtenet met energieopslag in de bodem en in de toekomst kan dit net aansluiten op een systeem voor energieopslag en distributie voor heel Vlieland. De uitvoerende partijen worden uitgedaagd middels een engineer en build overeenkomst te komen tot een optimaal resultaat met betrekking tot comfort, functionaliteit, duurzaamheid, circulariteit, beheer en exploitatie.

De start van de uitvoering is medio 2019 en de ingebruikname eind 2020. We kijken uit naar de realisatiefase van dit prachtige project!

Bekijk hier het filmpje van TWA Architecten over het project. 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Uniek zorgconcept op Vlieland
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.