• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Zorgvastgoeddag 2018

24 mei 2018

Op dinsdag 22 mei organiseerde het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD) de Zorgvastgoeddag 2018. Deze dag vond plaats in Driebergen en abcnova was erbij. 

Nationale Trendradar Zorgvastgoed

De zorgvastgoedmarkt is (vanwege meerdere factoren) volop in beweging. En zoals elke vastgoedsector zal ook het zorgvastgoed mee moeten in de energietransitie. Wat leeft er in de markt, waar liggen de kansen en hoe kunnen we elkaar hierbij helpen? Het IVVD stelde onlangs de Nationale Trendradar Zorgvastgoed samen en publiceerde deze tijdens de Zorgvastgoeddag. De trendradar kwam mede tot stand op basis van interviews met negen experts die op verschillende niveaus dagelijks te maken hebben met zorgvastgoed.

Onze collega Simon de Jong was één van de negen ondervraagden. Uit alle interviews werden 18 trends geselecteerd, verdeeld over de categorieën ‘klant en samenleving’, ‘gebouwkwaliteit en energie’ en ‘de maatschappelijke euro’. Klik hier om de Nationale Trendradar Zorgvastgoed te lezen. Simon stelt in deze trendradar onder meer: "De meest simpele vorm van circulariteit is continu je vastgoed aantrekkelijk houden”.

Impact energietransitie

Naast het hoofdprogramma hadden de bezoekers van de Zorgvastgoeddag de keuze uit acht break-out sessies. Simon verzorgde samen met collega Sjoerd Groen een sessie over de impact van de energietransitie. "Van gas los" klinkt het overal. In 2050 moet dat voor heel Nederland gelden. Maar wat zijn vandáág al de mogelijkheden en kansen rondom duurzaam renoveren en transformeren? En: kan dat kostenneutraal? abcnova presenteerde een onderzoek naar de netto kosten om alle verpleeghuizen in Zwolle op te waarderen naar label A, naar Bijna Energie Neutraal en naar 'Van gas los'. Op basis hiervan is een stappenplan 'Verduurzaming van zorgvastgoed' gepresenteerd. Sjoerd Groen stelt in deze presentatie dat als je “... verduurzaming combineert met het renovatiemoment en de strategische huisvestingsopgave, je zorgt voor een vliegwiel”. De sessie had een hoge opkomst en leverde interessante discussies en inzichten op.

Meer weten?

Kon u de sessie niet bijwonen maar bent u nieuwsgierig geworden? Simon komt graag bij u langs om u volledig en vrijblijvend bij te praten. Klik hieronder om naar zijn profiel met contactgegevens te gaan. 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Zorgvastgoeddag 2018
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.