OBS
de
Tjalk

Zoetermeer

Bestaand en nieuw samen voor een duurzaam resultaat

Bestaand en nieuw samen voor een duurzaam resultaat

Fotografie: Rinus Roovers Architectuur

abcnova heeft namens de Gemeente Zoetermeer het contractmanagement uitgevoerd bij de vernieuwbouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) te Zoetermeer. Het IKC is, in nauwe samenwerking met de gebruikers, ontworpen vanuit de vastgestelde IKC-visie en vervolgens gerealiseerd in een engineer & build overeenkomst.

De voormalige basisschool met gymzaal, bestaande uit 8 groepen, is uitgebreid tot een volwaardig IKC waar nu in totaal 13 lokalen zijn gerealiseerd voor Basisschool de Tjalk. Daarnaast zijn er 6 groepen kinderdagverblijf toegevoegd voor Kinderopvang De Drie Ballonnen. Hiermee ontstaat een doorlopende leerlijn voor de jeugd van Zoetermeer. Om het IKC compleet te maken heeft Centrum voor Jeugd en Gezin een ruimte met de naam Het Meerpunt in het gebouw gekregen. Het compacte gebouw bestaat op hoofdlijnen uit een bestaande school waaraan een 2-laagse nieuwbouw is geplaatst, waarmee de totale BVO op zo’n 2.800 m2 BVO komt.

Een ‘schoolvoorbeeld’ hoe bestaand en nieuw kan samengaan met optimaal hergebruik van materialen met als resultaat een duurzaam en functioneel gebouw met binnenmilieu Klasse B en een energielabel A+++.

Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
OBS de Tjalk
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.