Brainport
Industries
Campus

Gemeente Eindhoven en provincie Noord-Brabant

Brainport Industries Campus (BIC) is het gezicht van de hightech maakindustrie. Een internationale campusontwikkeling in het hart van Brainport Eindhoven.

Brainport Industries Campus (BIC) is het gezicht van de hightech maakindustrie. Een internationale campusontwikkeling in het hart van Brainport Eindhoven.

De Brainport Industries Campus (BIC) beoogt “hét gezicht van de hightech-maakindustrie” te worden. Met een optimale en gedeelde werk- en leeromgeving, stimuleert BIC informatie-uitwisseling, samenwerking en open-innovatie tussen partners in de hightech productieketen. BIC groeit hiermee uit tot een belangrijke schakel in het ecosysteem van Brainport Eindhoven en de maakindustrie in Nederland in bredere zin. Met het verwelkomen van de eerste bewoners en de installatie van de Smart Industry fieldlabs vanaf 2018 heeft BIC cluster 1 snel invulling gekregen. Op termijn zijn uitbreidingen in cluster 2 en het verder voorzien onderdeel van het plan. Cluster 1 betreft een vastgoedontwikkeling van ca. 6 hectare. In totaal bestaat de BIC uit een gebiedsontwikkeling van ca. 200 hectare, waarvan ca. 60 ha opstalontwikkeling.

BIC cluster 1 is een ontwikkeling van SDK vastgoed (Volker Wessels). Samen met de gemeente Eindhoven, provincie Noord-Brabant en overige publiek private partners bij de ontwikkeling van de Brainport Industries Campus wordt aan de hand van lessen uit cluster 1 een verkenning uitgevoerd van de wijze waarop er een succesvol vervolg kan worden gegeven aan cluster 2 en verder.

abcnova is als onafhankelijk adviseur en procesbegeleider betrokken bij de verkenningsfase voor verdere samenwerking aan cluster 2 en verder. Vanuit het proces zijn cruciale inhoudelijke bouwstenen voor een succesvolle campusontwikkeling nader verkend. Zoals de drijvende conceptwaardes van de campusontwikkeling, de afzonderlijke business cases en overall (grond)exploitatie, de water- en energieopgave en de integratie van duurzaamheid en circulariteit in relatie tot het zeer specifieke aanbod aan vastgoed. abcnova werkt bij de BIC zeer intensief samen met eentwaalf projectadvies.

Diensten #juridisch-advies #procesmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Brainport Industries Campus
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.