Energieneutrale
Brede
school
Weespersluis

Weesp

Een multifunctionele accommodatie biedt onderdak aan 2 basisscholen: Weesperrijk en De Nieuwe Josef, een kinderopvang van Kind & Co, een buurthuis en een NOC*NSF sporthal met tribune en verenigingsruimten voor handbalvereniging WeHave.

Een multifunctionele accommodatie biedt onderdak aan 2 basisscholen: Weesperrijk en De Nieuwe Josef, een kinderopvang van Kind & Co, een buurthuis en een NOC*NSF sporthal met tribune en verenigingsruimten voor handbalvereniging WeHave.

In de nieuwbouwwijk Weespersluis in Weesp is een energieneutrale brede school gerealiseerd. Het multifunctionele (Fin de siècle) gebouw van 6.500m2 biedt onderdak aan 2 basisscholen: Weesperrijk en De Nieuwe Josef, een kinderopvang van Kind & Co, een buurthuis en een NOC*NSF sporthal met tribune en verenigingsruimten voor handbalvereniging WeHave. Het gebouw heeft een EPC-waarde van -0,2 en is gebouwd met het oog op de toekomst en vergunning gereed voor een toekomstige uitbreiding van ca. 1.400m2. Dit om de groei in de wijk op te kunnen vangen. 

Aansturing realisatiefase

In opdracht van de gemeente Weesp heeft abcnova de prijsvorming- en realisatiefase voor de brede school aangestuurd en begeleid. De aansturing betrof de werkzaamheden van het technisch team (architect en adviseurs) en de drie contractpartijen voor Bouw E- en W-installaties. Ook de budgetbewaking en sturing en advisering van gebruikers en de stuurgroep behoorde tot de taken van abcnova. In de realisatie waren wij verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking en sturing op de planning.

Een van de eerste energieneutrale scholen in Nederland

De oplevering heeft, ondanks maatregelen rond Covid, op gewenste tijdstip en na volle tevredenheid van alle gebruikers en opdrachtgever recent in februari 2021 plaatsgevonden. Op 8 maart 2021 is de school in gebruik genomen. Waarover wethouder Astrid Heijstee het volgende vertelde: “Het is fijn om alle leerlingen op deze geweldige nieuwe plek in Weespersluis welkom te heten. Naast dat het een prachtig gebouw is, is de Brede School één van de eerste energie neutrale scholen in Nederland. Er wordt in de school net zoveel energie opgewekt als er wordt verbruikt. Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen en de docenten reageren op hun nieuwe schoolgebouw.”

Foto's: Sanne Couprie
Diensten #directievoering-en-toezicht #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Energieneutrale Brede school Weespersluis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.