Capellen
Campus

Zwolle

In Zwolle wordt voor Capellen Campus een nieuwe huisvesting gerealiseerd welke aansluit bij de onderwijsvisie en voldoet aan de hedendaagse eisen.

In Zwolle wordt voor Capellen Campus een nieuwe huisvesting gerealiseerd welke aansluit bij de onderwijsvisie en voldoet aan de hedendaagse eisen.

De Capellen Campus (CC) is onderdeel van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Vanuit hun eigen IHP is besloten om voor de Capellen Campus een nieuwe huisvesting te realiseren welke aansluit bij de onderwijsvisie en voldoet aan de hedendaagse eisen. Het huidige gebouw is bouwtechnisch en functioneel afgeschreven. Elke leerling heeft op de Campus keuze uit 3 onderwijsconcepten die ieder als een eigen school zijn georganiseerd en tegelijkertijd onderdeel uitmaken van het grotere geheel.

Een circulair ontwerp
Er zijn ambities bepaald op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie en circulariteit. Het schoolgebouw en de sportzaal worden energieneutraal en voorbereid op een aansluiting van het geambieerde warmtenet in Holtenbroek, dat in het kader van de energietransitie in de wijk wordt gerealiseerd. Er wordt tevens een klimaat adaptief plan opgesteld waarbij regen, droogte, hitte en wind gebruikt worden in het ontwerp. Daarnaast ziet de gemeente Zwolle kans om bij de herontwikkeling van het gebied de biodiversiteit te vergroten middels natuurinclusief bouwen. OOZ en de gemeente Zwolle zetten in op een circulaire ontwerp: de realisatie van en flexibel en aanpasbaar gebouw met gebruik van zo min mogelijk materialen of bio-based materialen, gebruik van reststroom van materialen en het voorkomen van bouwafval.

Rol abcnova
Het gehele voorbereidende traject is begeleid en aangestuurd door abcnova, waarbij naast OOZ als opdrachtgever, de gemeente als stakeholder intensief betrokken is geweest. abcnova is verantwoordelijk geweest voor het opstellen van het Plan van Aanpak, inclusief de projectplanning en het Ruimtelijk, Functioneel en Technisch Programma van Eisen. Tevens adviseerden wij de opdrachtgever bij de contractvorm en begeleidden wij de selectieprocedures voor de adviseurs en de Europese aanbesteding voor de aannemer.

Diensten #contractmanagement #projectmanagement #tendermanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Capellen Campus
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.