Cultuur
Historisch
Centrum
‘De
Tiid’

Bolsward

Een prachtige combinatie waar nieuwbouw samenkomt met de monumentale waarde. 'De Tiid' is daarmee een voorproefje van wat er verder in Bolsward en Súdwest-Fryslân te zien, te ontdekken en te beleven is.

Een prachtige combinatie waar nieuwbouw samenkomt met de monumentale waarde. 'De Tiid' is daarmee een voorproefje van wat er verder in Bolsward en Súdwest-Fryslân te zien, te ontdekken en te beleven is.

De Gemeente Súdwest-Fryslân geeft het bestaande stadhuis van Bolsward, gelegen aan de Jongemanstraat, een nieuwe bestemming. Er wordt nieuwbouw aan het oude stadhuis toegevoegd en dit allen vormt uiteindelijk het Cultuur Historisch Centrum ‘de Tiid’.

Het cultuurhart van de stad

In ‘De Tiid’ krijgen nieuwe museale tentoonstellingen over Bolsward en Súdwest-Fryslân en de openbare bibliotheek een prachtig nieuw onderkomen, aangevuld met een horecavoorziening. Daarnaast komen in ‘De Tiid’ het gemeentearchief en het gemeenteloket. “De Tiid” wordt daarmee dé plaats waar verleden en heden verbonden worden, met een doorkijkje naar de toekomst. Vanuit de rijke historie van de stad Bolsward en het omringende gebied krijgt de bezoeker een prachtig beeld van hoe de stad en het huidige gebied zijn ontstaan en welke betekenis dat vandaag de dag heeft.

Renovatie

Het oude stadhuis wordt gerestaureerd en gerenoveerd om invulling te kunnen geven aan de nieuwe bestemming. Daarnaast wordt/is er nieuwbouw gerealiseerd aan het oude stadhuis, die door middel van een open publieksruimte gekoppeld wordt aan het oude stadhuis. Tijdens de realisatie is geconstateerd dat de torenconstructie van het oude stadhuis aangetast is door de Bonteknaagkever. Om deze reden wordt de toren gestabiliseerd en voorzien van een aanvullende constructie. Die moet er voor zorgen dat de toren er straks weer in volle glorie op kan worden gezet. 

abcnova is in opdracht van de Gemeente Súdwest-Fryslân verantwoordelijk voor het projectmanagement en de inkoop- en aanbestedingsprocedure voor het gehele project.

Diensten #projectmanagement #contractmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.