De
Vosheuvel

Amersfoort

Zorg en onderwijs onder een dak in de Vosheuvel

Zorg en onderwijs onder een dak in de Vosheuvel

Foto's: BDG Architecten

Met de realisatie van de nieuwbouw “de Vosheuvel” in Amersfoort is de samenvoeging van vier scholen en zorgverlening een feit. De wens van de drie betrokken stichtingen Meerkring, ’s Heeren Loo en PCOU om tot een fusie te komen is daarmee gerealiseerd. In de nieuwe locatie wordt het Speciaal Onderwijs verzorgd door De Klimboom en het Voortgezet Speciaal Onderwijs door Beekdal. De scholen geven onderwijs aan ZML-kinderen en kinderen met een verstandelijke beperking en kennen sinds een aantal jaren een verbrede toelating voor Meervoudig Gehandicapten kinderen.

Pilot Toekomstbestendige Scholen 
De nieuwbouw het scholencomplex ‘de Vosheuvel’ ligt in het bosrijke Heiligenbergerbeekdal in Amersfoort-Zuid. De school maakt deel uit van de Pilot Toekomstbestendige Scholen waarmee de opdrachtgevers hun duurzaamheidsambities willen realiseren. Het gebouw heeft ook ruimten voor de BSO en Sport en voor praktijkonderwijs in onder andere houtbewerking, industrie en in een volwaardige tuinbouwkas. Gemeente Amersfoort heeft met haar besluit van 1 maart 2016 de middelen voor deze realisatie beschikbaar gesteld.

Van definitie tot realisatie
Namens de stichtingen heeft abcnova vanaf definitiefase tot en met de nazorg, in het gehele proces het projectmanagement verzorgd. Advisering bij de selectie van de ontwerp- en realisatiepartners, het Plan van Aanpak, de ondersteuning bij fondsenwerving, het kwaliteitsmanagement en de sturende rol bij de uitvoering zijn voorbeelden van de werkzaamheden voor abcnova. Tijdens de realisatiefase is het contractmanagement en kwaliteitscontrole door abcnova verzorgd.

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht #contractmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
De Vosheuvel
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.