Gemeentehuis

Rheden

Een nieuw en duurzaam gemeentehuis voor de Gemeente Rheden.

Een nieuw en duurzaam gemeentehuis voor de Gemeente Rheden.

Het huidige gemeentehuis van Rheden is sterk verouderd, te groot en niet duurzaam en wordt daarom vervangen door nieuwbouw waarbij de kelderconstructie behouden blijft. Het nieuwe en duurzame gebouw moet Rheden een nieuw gezicht geven. Open, transparant en vrij. Daarnaast moet het in lijn zijn met de bijzondere landschaprijke locatie, gelegen tussen Veluwezoom en IJsselvallei. Het moet een plek worden van ontmoeting en van prettig, veilig en gezond werken. 

Het gebouw is ontworpen op de beleving van de prachtige landschappen en wordt een stuk kleiner dan het huidge gemeentehuis waardoor het ruimer op de kavel geplaatst kan worden, op deze manier is er meer ruimte voor groen. De trappen in het hart van het gebouw bieden zowel uitzicht over de IJsselvallei als over Landgoed Rhederoord. Uiteraard is ook de flexibiliteit van het gebouw belangrijk, daarom bestaat het gebouw en interieur voor zoveel mogelijk uit demontabele materialen. Het gebouw wordt energieneutraal, maakt gebruik van een warmte- en koudeopslag in de bodem en van zonne-energie. Het gebouw wordt tevens voorzien van groendaken.

abcnova is in opdracht van de Gemeente Rheden verantwoordelijk voor het projectmanagement. Zo begeleiden we de benodigde aanbestedingen voor de realisatie van het nieuwe gemeentehuis. Geven we leiding aan het ontwerp- en bouwproces. Bewaken we de planning en de projectplanprocedures. Hebben we de directiebegrotingen beoordeeld. Hebben we opgetreden als omgevingsmanager. Zijn we eindverantwoordelijk voor het ontwerpproces, bouwproces en de nazorg en zijn we verantwoordelijk voor het blijven binnen de financiële kaders en de planning.

Speciale expertises #duurzaamheid #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Gemeentehuis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.