Herontwikkeling
V&D
040

Eindhoven

Ontwikkelopgave in binnenstad Eindhoven, brengt allure terug in de stad!

Ontwikkelopgave in binnenstad Eindhoven, brengt allure terug in de stad!

Het oude V&D pand wordt herontwikkeld tot een mix van retail, kantoren en horeca. Op de 5e etage komt een bedrijfsrestaurant met een prachtig uitzicht over de stad.

Respect voor historie

Het voormalige V&D pand kent een lange geschiedenis. Om deze reden heeft de architect Kentie & Partners ervoor gekozen om de bestaande constructie van het pand intact te houden en de constructie weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Het gebouw is voorzien van een vliesgevel met veel glas. Om meer licht en ruimte te creëren in de straat worden de bovenste lagen het pand volledig gesloopt. Hiervoor in de plaats wordt een groen dakpaviljoen gerealiseerd met rondom een terras om zo bij te dragen aan de vergroening van de binnenstad.

Van analyse naar realiteit

abcnova behartigt in de herontwikkeling de belangen van MN namens haar opdrachtgever Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek, en begeleidt het gehele proces. Vanaf de eerste analyses en studies is abcnova betrokken bij de herontwikkeling. Tot op heden heeft abcnova samen met het ontwerpteam en MN het definitief ontwerp uitgewerkt voor de beoogde herontwikkeling van het V&D pand. Daarnaast draagt abcnova zorg voor het vergunningstraject, het contracteren van de bouwteampartner en aannemer voor het uitwerkings- en realisatietraject en het voorbereiden en begeleiden van de sloopwerkzaamheden. Daarnaast inventariseert en verwerkt abcnova de huurderswensen in het definitief ontwerp en ondersteunt abcnova de opdrachtgever bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten. In het realisatietraject draagt abcnova ook zorg voor het project- en kwaliteitsmanagement.

Beeld: Kentie & Partners
Diensten #projectmanagement #ontwikkelmanagement #directievoering-en-toezicht

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Herontwikkeling V&D 040
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.