Het
Gelders
Huis

Arnhem

Het vernieuwde provinciehuis verbindt de nieuwbouw met het gerenoveerde monumentale pand van de provincie.

Het vernieuwde provinciehuis verbindt de nieuwbouw met het gerenoveerde monumentale pand van de provincie.

De provincie Gelderland heeft besloten het huidige provinciehuis, daterend uit 1954, te renoveren en hier tevens nieuwbouw aan toe te voegen. Het bestaande monumentale pand is volledig gerenoveerd en is verbonden middels vier luchtbruggen aan nieuwbouw. De Rijksmonumentale Sabelspoort, het Rijksmonumentale Huis der Provincie en het nieuwbouwdeel vormen nu samen één geheel: Het Gelders Huis. 

De provincie wilde gaan voor een multifunctioneel, duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Dit is onder andere terug te zien in de luchtbruggen, die tevens worden gebruikt als flexibele werkplek. De binnenplaats wordt overdekt door een duurzaam luchtkussen dak, die zorgt voor een verlaging in het energieverbruik. Koning Willem Alexander opende Het Gelders Huis in september 2017. Sindsdien heeft het Gelders Huis verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Nationale Staalprijs 2018, Beste gebouw van het jaar 2018 en de Willem Diehlprijs 2019. 

abcnova was namens de provincie Gelderland verantwoordelijk voor het technisch management, conform IPM model bij de renovatie en nieuwbouw van het Gelders Huis. Hierbij stuurden wij het team van experts aan en waren we onderdeel van het contractmanagement waarbij we verantwoordelijk waren voor de bewaking van het gehele contract.

Diensten #contractmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Het Gelders Huis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.