Ivy
Klaprozenbuurt

Amsterdam-Noord

Ivy betreft een mixed-use-project van vier gebouwen met 157 huurwoningen, 49 maatschappelijke units en 1.165 m2 commerciële ruimte in de nieuwe Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord.

Ivy betreft een mixed-use-project van vier gebouwen met 157 huurwoningen, 49 maatschappelijke units en 1.165 m2 commerciële ruimte in de nieuwe Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord.

Woonruimte in Amsterdam-Noord wordt uitgebreid met een nieuwe wijk, de Klaprozenbuurt. Een van de eerste projecten die ervan start gaat is woningproject Ivy, gelegen in de entree van de nieuwe buurt. Het betreft een mixed-use-project van vier gebouwen met 157 huurwoningen, 49 maatschappelijke units en 1.165 m2 commerciële ruimte. Tevens komt er een parkeergarage voor zowel auto’s als fietsen en scooters. Het blok komt te staan op een driehoekige kavel, waar voorheen een bedrijf gevestigd was.

Duurzaamheid en gezond leven staat centraal in Ivy. Tussen de vier gebouwen in komt een binnentuin en de daken en gevels worden groen. Het groen wordt voorzien van regenwater uit de waterberging, de woningen worden zeer energiezuinig met een EPC < 0,15, het gebouw krijgt zonnepanelen op het dak en er wordt triple glas toegepast. Een deel van de appartementen wordt sociale huur, een ander deel valt onder het middensegment en de rest is voor de vrije sector. Ook komt er een ‘passantenpension’, waar tijdelijke woonruimte is voor mensen die geen eigen woonruimte hebben. In de plint is er ruimte voor detailhandel en horeca.  

abcnova adviseerde Garbe Instituional Captial in het Technisch Due Diligence-traject tot aan de contractvorming tijdens het aankooptraject. Garbe Institutional Captial kocht vervolgens in december 2021 het woningproject aan namens een institutioneel vastgoedbelegginsfonds.

 

Diensten #due-diligence
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Ivy Klaprozenbuurt
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.