Onderwijscentrum
ADD/ASP
UU

Utrecht

In de historische binnenstad, direct achter de Dom, realiseert Universiteit Utrecht een nieuw onderwijscentrum (Achter de Dom/Achter St.-Pieter).

In de historische binnenstad, direct achter de Dom, realiseert Universiteit Utrecht een nieuw onderwijscentrum (Achter de Dom/Achter St.-Pieter).

In de historische binnenstad, direct achter de Dom, realiseert Universiteit Utrecht een nieuw onderwijscentrum (Achter de Dom/Achter St.-Pieter). Het betreft een herbestemming van vijf panden, deels met een monumentale status. De rijksmonumentale woning (Achter St.-Pieter 27) is in het plangebied geïntegreerd en is dan ook een uniek element binnen het programma.

Het project wordt een combinatie van renovatie, sloop/demontage en nieuwbouw. Met deze ontwikkeling wordt er ingespeeld op de grote schaarste aan onderwijsruimten in de binnenstad. Kortom, een mooie kans om op deze locatie toegevoegde waarde te creëren en de locatie optimaal in te zetten. Het doel is dan ook om een zo efficiënt mogelijke onderwijslocatie te creëren die maximaal kan bijdragen aan de community vorming in het Transcluster. Het onderwijscentrum zal de verbindende factor worden van de gebouwen op de locatie Achter de Dom en Achter Sint Pieter. De faculteiten Geesteswetenschappen en REBO zullen op de locatie worden gehuisvest.

De gebouwen Achter de Dom 20-24 en Achter Sint Pieter 27 zullen gestript en gerenoveerd worden. Het gebouw aan Achter Sint Pieter 25 zal gesloopt worden en vervolgens zal daar nieuwbouw voor in de plaats komen.

abcnova zal als adviseur RF&T Programma van Eisen betrokken zijn in dit project. Het Programma van Eisen wordt opgesteld in BriefBuilder en door middel van diverse werkgroepen zoals o.a. Programma & Gebruik, Duurzaamheid, Faciliteiten & Services, Energie & Installaties en PvE in BriefBuilder geformuleerd.

Diensten #huisvestingsadvies
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Onderwijscentrum ADD/ASP UU
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.