Tussen
Kasteel
en
Wijchens
Meer

Wijchen

Duurzame herontwikkeling

Duurzame herontwikkeling

Het centrum van Wijchen heeft een authentiek, kleinschalig en dorps karakter met diverse pareltjes zoals het Kasteel en het Wijchens Meer. Het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ verbindt twee parels met elkaar. De ambitie is om het gebied tussen deze twee plekken tot een samenhangend aantrekkelijk centrumgebied te transformeren. Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen zullen nieuwe verbindingen gelegd worden tussen historie, gebouwen én mensen.

Duurzame herontwikkeling

De gemeente Wijchen wil dat er duurzaam wordt herontwikkeld en dat de potentie van het gebied optimaal wordt benut. Het Wijchense meer zal beter bij het centrum worden betrokken en de route vanaf het station langs de molen en het kasteel zal verbeterd worden. Daarnaast worden delen van het centrum herontwikkeld en is er ruimte voor nieuwbouw. Daarbij dienen de stevige ambities ten aanzien van duurzame gebiedsontwikkeling zichtbaar te worden. Het gebied wordt de nieuwe ‘standaard’ voor duurzaamheid in de gemeente Wijchen.

Rol abcnova

abcnova is vanaf de start, samen met Alba Concepts, verantwoordelijk geweest voor het opstellen van de ontwikkel- en tenderstrategie en de kaders voor deze gebiedsontwikkeling in nauw overleg met de omgeving en het gemeentelijk bestuur. Hierbij is nadruk gelegd op een integrale ontwikkeling én het bieden van voldoende ruimte voor creativiteit van de markt. Daarbij heeft abcnova de gemeente ook begeleid bij het in de markt zetten van deze ontwikkeling én het sluiten van de overeenkomst op 6 november tussen de gemeente Wijchen en Ter Steege. Tijdens de uitvoeringsfase blijft abcnova als contractmanager betrokken bij dit mooie project.

Diensten #gebiedsontwikkeling #ontwikkelmanagement #procesmanagement #projectmanagement #tendermanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Tussen Kasteel en Wijchens Meer
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.