Sjoerd Groen

partner

Speciale expertise #duurzaamheid #aardbevingsbestendig-bouwen
Werkvelden #onderwijs #overheid #zorg #sport-cultuur
Diensten #projectmanagement #tendermanagement #haalbaarheidsstudie #huisvestingsadvies

Mijn passie is om samen met mijn collega’s te werken aan de beste oplossingen voor complexe vastgoedvraagstukken.

Sjoerd is een ervaren adviseur gespecialiseerd in het succesvol onderzoeken en aansturen van complexe nieuwbouw- en renovatieprojecten waarbij duurzaamheid, circulariteit en gezondheid centraal staan. Dit zijn veelal vraagstukken waar verduurzaming, vastgoedstrategie en financiën elkaar raken. Sjoerd zoekt daarbij altijd naar oplossingen met maximale impact, niet alleen voor de korte termijn maar juist voor de toekomst. En dat kan hij goed. Hij is niet voor niets nummer 39 van de ABN AMRO Duurzame 50. Sjoerd stond ook aan de wieg van Upgreen. Deze tool geeft op basis van openbare data inzicht in de verduurzamingsopgave en de integrale businesscase op basis van een nieuw en gezond werkplekconcept. 

Projecten waar hij veel energie uit haalde, zijn de duurzame renovatie van de RDW Veendam, het onderzoek naar vastgoedmanagement binnen universiteiten in opdracht van de Algemene Rekenkamer in Den Haag en huisvestingsvraagstukken bij de Hanzehogeschool. Ook de realisatie van de Damsterborg, Kaapskill (het mooiste gebouw van Nederland!) staat op zijn ‘mooie projecten’-lijst. Daarnaast verzorgt Sjoerd namens abcnova alle aanmeldingen en inschrijvingen voor Europese aanbestedingen.

Sjoerd Groen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.