Herbestemming
V&D
020

Amsterdam

beeld: Office Winhov

In opdracht van IEF Capital wordt het complex van de voormalige V&D/La Place aan de Kalverstraat/Rokin te Amsterdam her ontwikkeld. Het gebouw heeft een beschermd stadsgezicht. Gedurende de planvorming van de herontwikkeling is er veel waarde gehecht aan het originele ontwerp en historische elementen van het gebouw. Door het verwijderen van de koppeling tussen de twee deelgebouwen zal de St. Jorissteeg in ere hersteld worden en zullen er twee afzonderlijke complexen ontstaan. Ook de gevels worden in het originele ontwerp hersteld, dit houdt onder andere in dat er aan de Rokin-zijde een glazen luifel gerealiseerd zal worden. La Place zal terugkeren op dezelfde locatie als voorheen maar in een compleet herontwikkeld en grotendeels nieuw object. In het gedeelte van de voormalige V&D worden op de bovenste verdiepingen kantoren en op de onderste verdiepingen retail gerealiseerd. Het project betreft een opdracht van ruim 10.000 m2 waarvan 8000 m2 van het voormalige V&D en omstreeks 2400 m2 La Place. De verbouwwerkzaamheden vinden in verschillende faseringen plaats.

abcnova is verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens de voorbereiding en uitvoering van de herontwikkeling. De werkzaamheden bestaan uit het uitwerken van het Voorlopig Ontwerp tot uitvoering gerede tekeningen en het formuleren van de uitvraagspecificatie. Het begeleiden van het aanbestedingstraject voor de selectie van aannemer, de bouwbegeleiding voor en tijdens de bouw en de oplevering.

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht
Speciale expertises #renovatie

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Herbestemming V&D 020

© 2018 abcnova | Sitemap - Disclaimer - Algemene voorwaarden

Deze website gebruikt cookies. In onze privacyverklaring vindt u meer informatie.