Herbestemming
V&D
070

Den Haag

In opdracht van IEF Capital werd het pand van de voormalige V&D te Den Haag herontwikkeld. Hiervoor werden op voorhand de oude autoliften in de Voldersgracht omgebouwd tot twee nieuwe expeditie liften zodat het expediëren vanaf deze nieuwe plek kon plaatsvinden. Op de plaats van de voormalige expeditie aan de Grote Markstraat zijn extra vierkante meters winkeloppervlakte gecreëerd. In het nieuwe gedeelte en in de kelder, op de begane grond en op de eerste verdieping zijn nu winkels ingevuld door Decathlon, Stradivarius en Guess.

Het resterende winkeldeel van de voormalige V&D is in gebruik genomen door Hudson’s Bay, waarmee het gehele gebouw weer is gevuld. Naast deze uitbreiding is de gevel aan de Grote Marktstraat en de Voldersgracht vervangen. Op de begane grond en eerste verdieping zijn, in plaats van de donkere luifel met terugvallende puien, nieuwe verdiepingshoge puien gerealiseerd en is de huidige luifel verwijderd. Ook is de pui aan de Spuistraat vervangen.

Dit project betrof een opdracht van 35.000 m2, waarvan de verbouwwerkzaamheden in verschillende faseringen hebben plaatsgevonden. abcnova was verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens de voorbereiding en uitvoering van de herontwikkeling. De werkzaamheden: het uitwerken van het Voorlopig Ontwerp tot uitvoering gerede tekeningen, het formuleren van de uitvraagspecificatie, het begeleiden van het aanbestedingstraject voor de selectie van aannemer en de bouwbegeleiding voor en tijdens de bouw en de oplevering.

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Herbestemming V&D 070

© 2018 abcnova | Sitemap - Disclaimer - Algemene voorwaarden

Deze website gebruikt cookies. In onze privacyverklaring vindt u meer informatie.